Hayalinizdeki konutu inşa ediyoruz.
WhatsApp'dan

Sıkça Sorulanlar

Müşterilerimizin

Sıkça Sorduğu Sorular

Bu sayfada, hizmetlerimize ilişkin sıkça sorulan soruları ve cevaplarını bulabilirsiniz. Aradığınız cevabı bu sayfada bulamadıysanız, lütfen doğrudan bizimle iletişime geçin; sorunlarınızı kişisel olarak ele alacağız.

Sıkça Sorulanlar

Proje fiyatları nasıl belirlenir?

Proje fiyatları, yapının büyüklüğü, yapı sınıfı ve blok sayısına göre her bir proje müellifinin bağlı olduğu odanın belirlemiş olduğu ( mimari proje için mimarlar odası ) proje fiyatlarına ilişkin ücretler tablosuna göre belirlenir. Önce müşteri istekleri doğrultusunda hazırlanmış ön çalışma sunulur, ardından diğer projeler için fiyat istenir.

İnşaat maliyeti nasıl belirlenir?

Yapılan tüm projeler günümüz fiyatlarına göre inceleyerek (mimari, statik, zemin etüt, elektrik, sıhhi tesisat, asansör) gerek yaklaşık maliyet, gerekse kesin maliyet hesaplaması yapmak mümkündür. Hesaplama yapılırken mal sahiplerinin isteklerini göz önünde bulundurarak değişen ekonomiye göre yapılan metraj üzerinden maliyet hesabı yapılmaktadır.

Projelerim çizilirken hangi detayları sormalıyım.

Projeler çizilmeden önce aile yapısına göre kaç oda gerekli olduğu, toplam büyüklüğün ne kadar olabileceği, otopark ihtiyacının nasıl karşılanacağı, balkon büyüklükleri, dış cepheye bakan oda sayısını, mutfak büyüklüğünü, balkonun hangi odalara olacağı gibi aklınıza gelen tüm konular konuşulmalıdır.

Tadilat işlerinde hangi aşamalar vardır?

Firmamızın daha önce yaptığı işler değerlendirilerek belirlenmektedir. Tadilat isteklerinizi söyledikten sonra seçtiğiniz firmamızın bünyesinde çalışan mimarlar tarafından tadilatın bitmiş halinin görüntülerini görürsünüz. Değiştirmek istediğiniz bir şey varsa uygulanır, mimarların hazırladığı projeye göre fiyatlandırma yapılır, mal sahibiyle tadilat süresi konuşulur, konuşulan her madde sözleşmeye aktarılır, sözleşme imzalandıktan sonra tadilatınız başlar.

Kentsel dönüşüm başvuru şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında, riskli alanlarda yer alan binalar veya riskli alanda yer almayan riskli yapılar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Bu süreçte hak sahiplerine birtakım yardımlar yapılıyor. Bu yardımlar arasında kira yardımı ve kredi desteği yer alıyor. Yapıya ait tapu üzerinde sahip olunan hisseler oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu sağlaması, yapının kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi için yeterlidir.

İnşaat nedir?

Canlıların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli yapı malzemeleri yapılan tesislere inşaat denmektedir. İnşaatlar bizleri olumsuz doğa koşullarından korumayı daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürmeyi amaçlayarak yapılmaktadır. Ayrıca, inşaatlar emniyetli, ekonomik, estetik ve fonksiyonel olmalıdır. İnşaatında kendi içinde süreci ve evresi vardır. İnşaa evrelerine göre yapı sınıfları, kaba inşaat ve ince inşaat olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Kaba inşaat işleri nelerdir?

Tuğla, demir, kireç, çimento, çakıl, kum vb. malzemeler ile yapının taşıyıcı betonarme ve dolgu duvarları yapılmış, tesisatları döşenmiş halidir. Yani, henüz iç sıvası bitmemiş, çerçeveleri takılmamış, aydınlatma sistemleri yapılmamış ve boyanmamış inşaat denmektedir. Duvarları boyanmamış bir inşat için de aynı şekli söyleyebiliriz. İnce inşaat, Bir yapıda kaba yapıdan sonra gelen ve sıva, boya, badana, yalıtım, temiz ve pis su tesisatı vb. işleri kapsayan ve kaba yapıyı örten uygulamalara ince yapı denir.

Kaba inşaat süreci nasıl ilerler?

  • Hafriyat
  • Grobeton
  • Demir Detayı
  • Korozyon
  • Montolama
  • Temel İzolasyonu
  • Temel Drenajı
  • Temek Elektrik Topraklaması
  • Duvar İşleri; Gazbeton duvar veya tuğla duvar örülmesi

İnce inşaat işleri nedir?

Yapılarda taşıyıcı sistem imalatlarının bitmesinden sonra harçlı imalatlar olarakta adlandırılan, Konut, AVM, Sanayi tesisleri ve diğer tüm yapılarda ana iskeletin (Kaba inşaat) oturtulmasının ardından geriye kalan işlerin tamamına ince yapı işleri denir. YİSPARK İNŞAAT, bu alanda sektöründe öncü olmayı hedeflemiştir.

Yapılarda taşıyıcı sistem imalatlarının bitmesinden sonra harçlı imalatlar olarak da adlandırılan, zemin, duvar, döşeme ve cephe kaplamaların tamirat ve yenilenmesi isleridir.

Yurt içerisinde birçok ilde ince inşaat kalemleri üzerine referans sahibi olan firmamız , özellikle market sektörü ve ticari alanlar bakımından birçok ince inşaat kalemleri hizmeti vermiştir. Firmamız, konut inşaatları başta olmak üzere; fabrika inşaatları, okul veya hastane inşaatları, spor alanları, endüstriyel tesisler bazında zemin sistemleri ve diğer ince inşaat kalemleri üzerine geçmişten günümüze birçok proje ve referanslar edinmiştir.
Yapmış olduğumuz her bir referans ve hizmet verdiğimiz tüm projelerde başarılı, kaliteli, estetik ve ilkeli çalışma politikamız çerçevesinde müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak en büyük kazanımımız olarak ifade etmekteyiz. Devamlı gelişmekte olan yapı ve inşaat sektöründe, uzun yıllar hizmet vermek en önemli politikamız olup sektör içerisinde lider firmalar arasında yer almak ise en büyük hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

İnce inşaat işleri neleri kapsar?

  • Dış cephe ısı yalıtımı (Düz Mantolama, Fugalı Mantolama, Yalı Baskı…)
  • Sıva uygulamaları (Kara sıva, Alçı sıva, Akrilik Esaslı Macun, Alçıpan, Kartonpiyer…)
  • Şap uygulamaları (Daire Şapı, Helikopterli şap, Saha Betonu, Endüstriyel zeminler……)
  • Seramik uygulamaları (Fayans, Kalebodur, Doğal taş, Mermer…)
  • Boya uygulamaları (İç & Dış Cephe, Dekoratif ve endüstriyel boya kaplamaları…)
  • Taş Duvar (Çevre Duvarı, İstinat Duvarı, Kaplama Taş Duvar, Kayrak taşı kaplama, Kilit Parke Taşı…)
  • Tadilat & Dekorasyon (Komple ve lokal yenileme…)

Mekanik inşaat işleri ne demektir?

Mekanik tesisat, inşaat sektöründeki statik, mimari, elektrik ve mekanik olmak üzere 4 temel proje çeşidinden birisidir. İnşaat, yapı işlerinde makine mühendisliği etkinlik alanına giren ısıtma, soğutma, havalandırma, temiz ve pis su, sıhhi sıcak su ve yangın söndürme sistemleri işlerinin tümüdür.

Mekanik tesisatı, makine mühendisi ve teknik ressamlar hazırlar.

Mekanik tesisat; Isıtma sistemi, Soğutma sistemi, Havalandırma sistemi, Temiz su sistemi, Atık su sistemi, Sıcak su sistemi ve Yangın söndürme sistemi olmak üzere 7 bileşenden oluşuyor. Son dönemlerde elektromekanik olarak elektrik tesisat projeleri ile neredeyse birleşerek birlikte çalışan iki temel disiplin haline gelmiştir. Mekanik tesisat projeleri makine mühendisleri ve teknik ressamlarca hazırlanır. Yapıların, endüstriyel tesislerin mekanik altyapısını tayin eden bu projelerde, binanın su, atık su, ısıtma, soğutma, havalandırma, yangın önleme sisteminin nasıl olacağı ve bunlara ait cihaz türleri ve güçleri ile, binanın temiz su ve kanalizasyon hatlarının nerelerden geçeceği ve boru çapları belirtilir.
Mekanik tesisatın ana bileşenleri mekanik oda veya makine dairesi olarak adlandırılan mekânlarda yerleşik bulunur.

Mekanik inşaat işleri nelerdir?

  • ISITMA : Yapının ısınmasını sağlayan tesisat sistemlerini kapsar. Isıtma kazanları veya diğer ısıtma donanımları ayrıca radyatör, fan-coil, konvektörleri kapsıyor
  • SOĞUTMA : Yapının sıcak dönemlerde soğutulmasını sağlayan sistemleri kapsar. Akışkan soğutucu (chiller), klima cihazı vs. ve Fan coil, klima cihazlarını kapsar.
  • HAVALANDIRMA : Yapı içerisindeki havanın taze ve temiz olarak tutularak canlıların konfor içerisinde yaşamını teminine yönelik temiz hava temini ve kirli hava tahliyesidir
  • SİHHİ TESİSAT : Yapı içerisinde su ile ilgili ihtiyaçların konforlu olarak teminini sağlamakta olup, kullanım suyu ve içme suyu sistemlerini ve basınçlandırılmasını kapsar.
  • ATIK SU : Yapıda oluşan atık suların güvenli, konforlu bir şekilde binanın dışına, ana atık su sistemine ulaştırılmasını sağlar. Binanın kanalizasyon ve su giderleri ile ilgilidir.
  • SICAK SU : Temizlikte, yıkanmada ve muhtelif ihtiyaçlar için gerekli olan sıcak suyun üretilmesini sağlar. Doğalgaz, kömür mazot gibi sıcak su üretme sistemlerini kapsıyor.
  • YANGIN SÖNDÜRME : Yangın çıkması halinde kısa sürede ve etkin olarak müdahale edebilmeyi sağlayan içeriğinde yangın dolapları, söndürme gereçleri ve bariyerler içeren sistemlerdir.

İzolasyon nedir?

Binaların ömrünü uzatmak, içeriden daha konforlu olmasını ve dış etkenlere karşı binanın korunması için yapılan tüm önem arz eden işlemlere izolasyon adı verilir. İzolasyon yapılmış olan binalar yağmur, kar, sıcak veya soğuk gibi havalarda bu etkenlere karşı binayı korumaktadır. Yaz ve kış aylarında bina içerisinde sıcaklığı koruyarak daha konforlu bir şekilde yaşamış olur, korumalara ek olarak ses yalıtımını da sağlayarak sağlıksız seslerden uzaklaşmış olabilirsiniz.

İzolasyon günümüzde sadece çatı için yapılıyor olarak bilinse de bu düşüncü yanlıştır. İzolasyon binanın tüm bölgelerine yapılabilmektedir. Temelden binanın yan yüzeylerine, tavan yüzeylerinden çatısına kadar izolasyon yapılabilmektedir. Sağlıklı bir bina için binaya tam bir izolasyon yapılması gereklidir. Tam izolasyon yapılmış bir binada uzun vade de binaya yapmış olduğunuz masraflar size geri dönecektir. Yapmış olduğunuz ısı yalıtımları ile doğalgazdan tasarruf elde ederken, su yalıtımı öncesinde binada oluşmuş hasarlar için tamir parası ödemenize gerek kalmayacaktır. Gereksiz masraf ve para harcaması olarak görmüş olsanızda başlangıç olarak zamanla ne kadar ihtiyaç duyulduğunu fark edeceksinizdir. İzolasyon binaların yanı sıra havuz, balkon gibi yerlere de yapılabilmektedir. Havuzlarda, balkonlar vb. Yerlerde olası su kaçaklarını engellemek amacıyla oldukça tercih edilen bir işlemdir.

Neden izolasyon yapılmalıdır?

Binanızın yapıldığı tarihten bugüne bina ne kadar sağlam olsa da zamanla hasar görmektedir. Günümüzde bina içerisinde en çok karşılaşılan durumlardan biri de su kaçağı durumları. Bu durumlarda sızan sular oldukça kötü kokulara ve kötü görüntülere neden olmaktadır. Bu durumlara ek olarak rutubet oluşmasına da neden oluyor. Bu durumlardan engellenebilmesi adına izolasyon oldukça büyük bir önem taşımaktadır.

İzolasyonun yararları nelerdir?

  • Binada ısı yalıtımı ile birlikte yaz ve kış aylarında tasarruf edersiniz.
  • Ses yalıtımı ile rahatsız eden seslerden kurtulursunuz.
  • Binanın ömrünü uzatır ve daha şık bir görünüm elde etmesine yardımcı olur.
  • Kış aylarında binaya su girişleri engellenir.
  • Uzun süre binaya bir bakım yapma gereksinimi duyma ihtiyacınız kalmaz.

İzolasyon yalıtım çeşitleri nelerdir?

1- Ses Yalıtımı
Yaşanılan ortamda sizi rahatsız eden seslerin bina içerisine girmesini engelleyerek bu kirli seslerden kurtulmanızı sağlar. Günümüzde birçok yerde kullanılmaktadır. (Sinema, hastane vs.) Ses yalıtımı binanın dışına yapıldığı gibi iç kısımlarına da eklenebilir. Komşulardan rahatsız olma gibi durumlar söz konusu olduğunda ses yalıtımı ile bu durumların üstesinden kolaylık ile gelinebilir.

2- Isı Yalıtımı
Farklı ortamlarda bulunan ilişkisiz sıcaklıklar arasında geçişi minimize ederek ortamların kendi sıcaklıklarının korunmasını sağlar. Bu şekilde kış aylarında ısı kaybetmezken yaz aylarında da dışarıdan içeriye sıcak hava giremiyor olacaktır. Kış aylarında yapılan ısı yalıtımı ile odalar daha kolay bir şekilde ısınırken, ısınan bu havanın dışarıya çıkışı engellenmiş olmasıyla birlikte tasarruf etmenizi sağlanacaktır.

3- Su Yalıtımı
Yağmur, kar vs. Hava koşullarında zaman içerisinde toprak altından gelecek yeraltı sularından binayı koruması amacı ile kullanılmaktadır. Bu yalıtım binanın temelinden, çatısına kadar geçerlidir. Ayrıc açoğu dairenin sıkıntısı olan küf ve mantar sorunları da su yalıtımı ile birlikte engellenebilmektedir.

Elektrik inşaat işleri nelerdir?

  • Yapının kullanımına ilişkin gerekli ihtiyaçların yerel ve uluslararası standartlara uygun olarak belirlenmesi,
  • Proje raporlarının hazırlanarak avan projelerin ve prensip şemalarının hazırlanması,
  • Trafo, jeneratör, AG ve YG odaları yerleşimlerinin optimum ve tekniğine uygun olarak yapılarak, bina içi dağıtımlarda kullanılacak güzergah ve şaftların belirlenmesi,
  • Aydınlatma, kablo kesit ve akım kontrolü hesaplarının yapılması,
  • Yangın algılama sistemleri, CCTV sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, hırsız alarm sistemleri, SMATV sistemi, telefon, data yapısal kablolama ve dağıtım sistemleri, acil anons sistemleri, hemşire çağrı sistemleri, deprem algılama sistemleri, bina otomasyon sistemleri, aydınlatma otomasyonu sistemleri gibi tüm zayıf akım sistem projeleri bina ihtiyacına göre tasarlanıp projelerinin yapılması,
  • Dekorasyon projeleri çerçevesinde uygulama projelerinin hazırlanması,
  • Kuvvetli akım ve zayıf akım sistemlerinin diğer disiplinler ile beraber koordinasyon paftalarının hazırlanması,
  • Pano yükleme cetvellerinin ve imalat resimlerinin hazırlanması,
  • Mekanik proje verileri doğrultusunda mekanik ekipman kuvvet ve kumanda çizimlerinin hazırlanması, MCC pano tasarımları ve otomasyon projelerinin hazırlanması,
  • Çevre aydınlatma projelerinin hazırlanması,
  • Topraklama ve yıldırımdan korunma hesaplarının yapılarak projelerin çizilmesi,
  • Teknik şartname ve ihale keşiflerinin oluşturulması, hazırlanan projelerin yerel ve resmi makam onaylarının alınması,
  • As-built planlarının hazırlanması,
  • Shop drawing planlarının hazırlanması,
  • İşletme ve bakım şartnamelerinin hazırlanması.

Tesisat inşaat işleri nelerdir?

Tesisat inşaat işlerini ısıtma tesisatı, sıhhi tesisat, klima tesisatı, havalandırma tesisatı, doğalgaz tesisatı olarak beş gruba ayırabiliriz.

1- Isıtma Tesisatı
Isıtma sistemleri, kullanım mekanlarının istenen sıcaklıkta tutulabilmesi için iç ortamdan dış ortama (çevreye) olan ısı kaybının karşılanması prensibi ile çalışan sistemlerdir. Merkezi ve lokal (bölgesel) olarak iki ana başlıkta toplanabilir.

2- Sıhhi Tesisat
Sıhhi tesisat, yapı için gerekli olan suyun temini, depolanması, ısıtılması, yumuşatılması, basınçlandırılması ve dağıtımı, pis suyun atılması, atık suyun arıtılması, yağmur suyu tahliyesi ve yangın söndürme konularını içerir.

3- Klima Tesisatı
Soğutma, bir maddenin veya ortamın sıcaklığını, onu çevreleyen ortamın sıcaklığının altına indirmek ve orada muhafaza etmek üzere ısısının alınması işlemine denir. Soğutulmuş akışkanın borular vasıtasıyla nihai soğutucu cihazlara ulaştırmak yoluyla klima tesisat işlemi yapılır. Merkezi ve lokal olarak iki ana başlıkta toplanabilir.

4- Havalandırma Tesisatı
Havalandırma, kapalı bir alana doğal ya da mekanik yolla temiz hava akımı sağlanmasıdır. İçeri temiz hava girerken, buna eşdeğer hacimde, zararlı gazlarla, kokularla, tozlar­la kirlenmiş ve ısınmış hava dışarı atılır.Mekanik yolla havalandırma, kapalı böl­melere temiz hava emen ya da kirli havayı dışarı atan fanlarla yapılır. Isı ve rüzgâr gibi etkilere bağlı olmayan mekanik havalandır­ma, kolayca denetlenebilir, bu nedenle de belirli bir hızda hava değişiminin zorunlu olduğu yerlerde yaygın olarak kullanılır.

5- Doğal Gaz Tesisatı
Evlerimizde, sanayi tesislerinde ve iş yerlerinde kullanılan doğalgaz zehirli olmayan, renksiz, kokusuz ve havadan daha hafif bir gazdır. Bu doğrultuda doğalgaz kullanımının güvenli ve kontrollü bir şekilde yapılabilmesi işlemidir.